Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 mars, 2021 - 19:48Uppdaterad: onsdag, 10 mars, 2021 - 19:57

Sex nya coronafall - resultat bekräftar brittisk variant

ÅHS rapporterar in sex nya coronafall, alla kopplade till de sedan tidigare kända smittkedjorna. Fem av de smittade var redan i karantän, och ytterligare 15 försätts nu i karantän.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen skriver att man under dagen även fått tillbaka sekvenseringsresultaten för fem fall från de initiala smittkedjorna, och att det där i samtliga fall rör sig om den brittiska virusmutationen, vilket man tidigare misstänkt.

- Samtliga visar fynd av den så kallade brittiska varianten. Sekvenseringsresultaten bekräftar samarbetsgruppens tidigare bedömning att den omfattande smittspridningen under de senaste veckorna beror på att vi har att göra med en mer smittsam virusvariant än tidigare. Resultaten ger därmed ytterligare stöd för nödvändigheten av de extraordinära åtgärder som redan vidtagits. Informationen ändrar i nuläget ingenting i handläggning gällande smittspårning, testning och karantän. Samarbetsgruppen fortsätter följa den epidemiologiska situationen aktivt och diskuterar åtgärdspaketet löpande, skriver Jeanette Pajunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »