Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 augusti, 2020 - 14:40Uppdaterad: måndag, 3 augusti, 2020 - 15:13
  • Ålands sjöräddningssällskaps Rescue Björkskär. Foto: ÅRTV

Segelbåt hårt på grund i nattmörkret

Ålands sjöräddningssällskap fick strax före midnatt på lördagsnatten larm om en segelbåt som gått hårt på grund.

Rescue Krickan avgick från Långnäs med fyra frivilliga i besättningen. När sjöräddningen anlände platsen hade även en patrull från sjöbevakningen anlänt för undsättning. Segelbåten låg långt upp på grynnorna och det var svårt att komma till. I ett samarbete mellan de frivilliga från sjöräddningen och sjöbevakningspatrullen, som även bistod med ytsimmare, lyckades man få en lina ombord och kunde efter det hitta en väg bort från grundet. Ålands sjöräddningssällskap uppger att räddningsoperationen försvårades av sjögången men familjen ombord höll lugnet och hjälpte till med bra lösningar. Rescue Krickan drog båten av grundet och efter kontroll av båt och besättning så kunde de dra in båten till säker hamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »