Publicerad: onsdag, 14 september, 2011 - 07:58, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Satsning på äldreomsorg & bostäder<br>i Finström kommande år

De stora utmaningarna för Finström de närmsta fyra åren är att bygga ut äldreomsorg, fler dagisplatser, bostäder och att hålla driftskostnaderna i schack. Kommunen har Ålands högsta skatteprocent, 19,5 procent, vilket bland annat beror på den stora skuldbörda kommunen ådrog sig under 2000-talet då man gjorde en del stora investeringar, bland annat Godby simhall. - Skatten bör behållas på den nivån så länge skuldbördan ser ut som den gör, anser centerpartisten Roger Höglund, som är kommunstyrelsens ordförande. Åke Mattsson, som är kommunfullmäktiges ordförande, tycker att en kommunalskatt på 19,5 procent behövs en tid framöver men att skatten måste komma ned på sikt. -Överlag mår Finströms ekonomi rätt bra idag med tanke på hur det såg ut för några år sedan, säger Åke Mattsson.

Fler Nyheter

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Vård kan bli dyrt för skärgårdskommuner

Lis Karlsson, socialsekreterare på Föglö
Att ha en patient på ÅHS kan kosta en kommun runt 1.000 euro per dygn. I de fall där möjligheten att ge någon den vård som behövs inte finns i kommunen kan kostnaderna för specialvård och boende snabbt bli en trängande faktor.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

Skatter höjs och klumpsumman ökar

Riksdagsledamot Mats Löfström
Bensin- och tobaksskatten höjs, de lägsta pensionerna höjs och klumpsumman ökar med drygt 4,1 miljoner euro i det budgetförslag som landets finansministerium presenterade i fredags.

"Förhastat beslut om ny färja"

Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson
Att upphandla elfärjan var ett förhastat beslut som inte kommer att innebära ökad tillgänglighet för skärgårdsborna. Det menar Föglö kommunpolitikerna Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson, som tillhör valmansföreningen Föglölistan.

IFK möter VPS

Ikväll ska IFK Mariehamn möta seriejumbon VPS i Vasa i fotbollsligan och matchen börjar 18.30.

Rättegång om penningtvätt utan misstänkt

Huvudförhandlingarna mot den åländske man som står åtalad för grov penningtvätt i Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo inleds i brådskande ordning så fort mannen är gripen och förd till Åbo uppger man från tingsrätten.

Salmén och Lindholm vann KM

När Eckerö golf höll klubbmästerskap i helgen så var det Anna-Karin Salmén och Johan Lindholm som stod som segrare i respektive klasser.

Holmström 34:a i Alliansloppet

Isac Holmström kom på 34:e plats i Alliansloppet i Trollhättan som är en tävling på rullskidor över 48 km.