Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 maj, 2020 - 15:30Uppdaterad: fredag, 15 maj, 2020 - 16:08
  • Statsminister Sanna Marin. Foto: Statsrådet

Sanna Marin vill inte se regionala avvikelser

Även om två tredjedelar av sjukdomsfallen i covid-19 finns i Nyland vill inte riksregeringen acceptera några regionala avvikelser från restriktionerna, exempelvis för restauranger.

Det sade statsminister Sanna Marin (S) under riksregeringens presskonferens i dag, fredag. Hon varnade för en ny kulmen av smittade i höst. Men Sanna Marin sade att för äldreboenden luckras de stränga formuleringarna upp för att ge de äldre möjlighet till kontakt med anhöriga.

Sanna Marin menade att det handlar om att balansera mellan säkerhet och välbefinnande.

Riksregeringen lägger också vikt vid smittspårning och den frivilliga mobilapplikation som planeras för ändamålet kan dröja till sommaren. Man utbildar också mer personal, inte bara inom sjukvården, för att kartlägga smittkedjorna.
Lantrådet Veronica Thörnroos (C) säger att landskapsregeringen på måndag kommer att föra en fortsatt diskussion med riket om eventuella regionala lösningar.
- Vi kommer åter igen att lyfta fram Ålands särförhållanden i relation till Finland. Främst är vi ett örike och tämligen isolerade och har en annan näringslivsstruktur än vad man har på den finska sidan, säger hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »