Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 december, 2010 - 10:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Sänk kraven och prioritera<br>för att minska julstress

-Stanna upp i mellandagarna och fundera, varför gjorde jag det jag gjorde, vad är viktigt? Man måste acceptera att man inte hinner med allt. Det tipset ger psykologen Jan Grajewski till människor som känner sig stressade nu i juletid. Stress innebär att kroppen utsöndrar kemiska ämnen som är bra att ha om vi till exempel skulle tvingas fly från en direkt fara. Men det är inte bra för kroppen att vara stressad för länge. Nu i juletid är det mycket ska göras utan att dygnets 24 timmar blir fler. Också när det gäller julklapparna tror Jan Grajewski att vi skulle må bättre av att prioritera. Man kan till exempel sätta en gräns för hur många paket barnen får, så att de lär sig uppskatta sina presenter, menar han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »