Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 november, 2019 - 14:50Uppdaterad: måndag, 11 november, 2019 - 17:19

Sandberg: "Vinnarnas regering"

Vinnarnas regering och en regering som vänder högerut. Så kan den nya regeringsbasen som presenterades i dag sammanfattas enligt Siv Sandberg, statsvetare och forskare vid Åbo Akademi.

- Centern, Obundna och Hållbart Initiativ som alla gick framåt tar plats i regeringen, det är i linje med valresultatet och en demokratisk lösning. Det andra jag fäster mig vid är att Centern tar en stark position i regeringen med hälften av ministerposterna men det är också något som är i linje med valresultatet, säger Sandberg.

Hon överraskas dock lite över att Obunden Samling nöjer sig med en ministerpost och dessutom planerar att ta in en utomstående på den posten.

- Kanske det kan vara en tanke om att både äta kakan och ha den kvar? Endast en minister som dessutom är extern kan öka friheten för partiets parlamentariker, säger Siv Sandberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »