Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 februari, 2020 - 12:54Uppdaterad: fredag, 6 mars, 2020 - 11:39

Samlingshuset i Jomala försenas ännu mer

Det senaste beskedet från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab är att husets färdigställandetid har ändrats från vecka 9 till den 30 mars i år. Det framgår av protokollet från dagens möte med byggnadskommittén.

Byggnadskommittén för samlingshuset har under fredagens möte konstaterat att det inte funnits någon grund för förlängningen av entreprenadtiden som från första början skulle ha varit färdigställd 20:e december. Det dröjde fram till den 3:e december innan byggnadsfirma Hans Mattsson Ab meddelade att det skulle finnas en risk för dröjsmål.

Ordförande Dennis Jansson säger att man fattat beslut om att meddela Hans Mattsson Ab att entreprenadskontraktet riskerar att hävas om samlingshuset i Jomala inte senast den 17 mars har godkänts vid mottagningsbesiktningen.

Hans Mattsson Ab ges tillfälle att inkomma med en skriftlig förklaring senast den 5 mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »