Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 juni, 2022 - 12:51Uppdaterad: tisdag, 7 juni, 2022 - 14:17

Salminen ersätter Strand i landskapsandelsgrupp

Moderaten Anthonio Salminen ersätter Jörgen Strand som medlem i den referensgrupp som ska göra en översyn av landskapsandelssystemet efter att Strand själv begärt om befrielse från gruppen.

Jörgen Strand utesluts, som vi tidigare berättat ur regeringsblocket då han bland annat sagt att han saknar förtroende för regeringsbildaren och finansministern. Salminen säger att han kommer att fortsätta att driva de ståndpunkter som är moderaternas i sitt arbete i referensgruppen. 

-I den mån man gör förändringar ska de främja tillväxten för kommunerna så det ska löna sig för dem att bli större och rikare och så att investeringar lönar sig, säger Anthonio Salminen.

Arbetsgrupperna har haft ett första uppstartsmöte och träffas på nytt i slutet av juni. Sedan ska gruppernas synpunkter presenteras i en delrapport och ligga till grund för höstens tilläggsbudget. En delrapport kommer under augusti.

-Både Jörgen Strand och Anthonio Salminen är kunniga och analytiska, säger finansminister Roger Höglund, ordförande för gruppen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »