Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 april, 2010 - 08:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Så ska lärarna permitteras

Planerna för hur permitteringar av lärare ska gå till i praktiken börjar nu klarna. Det är fem av landskapets skolor som inte klarat av sparkraven på frivillig väg och som nu kommer att beröras av permitteringar som ska motsvara två veckors lön. Rektorerna för de fem gymnasialstadieskolorna har gjort upp planer för detta och Yrkesskolan och Sjömansskolan förlägger permitteringarna i början av läsåret, vilket gör att eleverna kan få ta till självstudier under den tid lärare inte finns att tillgå. Lyceet, Handelsläroverket och Hotell- och Restaurangskolan planerar att förlägga sina permitteringar före skolstarten, i samband med lärarnas fortbildning. I går sade finansminister Mats Perämaa att det inte blir några permitteringar av landskapsanställda nästa år, men i år måste de alltså genomföras till följd av de allmänna sparkraven.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »