Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 september, 2011 - 07:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Så ska barn & unga få inflytande

Hur ska barn och unga få inflytande över politiska beslut? Det var temat för den inspirationsdag som Rädda Barnen i går ordnade för politiker, tjänstemän och andra som jobbar med barn och unga på Åland. Rädda Barnens Tua Stenström är ansvarig för inspirationsdagen, och hon tycker att man borde formalisera hur man ska jobba med ett ökat barninflytande på Åland. Ett sätt är att göra barnkonsekvensanalyser, där politikerna alltid ska gå igenom hur ett visst beslut påverkar barn och unga i samhället. -Det som är bra för barn och ungdomar är bra för hela samhället. Barn och unga är experter på sin värld, därför borde vi lyssna mer på dem, säger Tua Stenström. På plats under inspirationsdagen fanns också föreläsare från olika kommuner i Sverige där man jobbar aktivt för att förbättra barns inflytande. Bland annat Värmdö kommun där man i flera år har haft ett ungdomsparlament med gymnasieungdomar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »