• Vägbanorna kan bitvis vara hala och trafikanter uppmanas att köra försiktigt. Foto: Malin Lundberg.
Publicerad: fredag, 11 januari, 2019 - 18:02

Röjning har påbörjats på mindre vägar

Största delen av huvudvägarnas vägområden är röjda och röjning av mindre vägar har påbörjats. Det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

I övrigt råder vinterväglag och vägbanorna kan vara bitvis hala så trafikanter uppmanas att köra försiktigt. Dessutom kan det finnas vissa faror finns i vägområdet och dess närhet.

Närmare information och anvisningar om virkeslagring längs med vägarna finns på landskapets hemsida; https://www.regeringen.ax/nyheter/trafikinformation-efter-stormen-alfrida.

Gällande kommunalvägarna har inget ny information kommit till landskapsregeringen och skärgårdstrafiken trafikerar normalt.

Fler Nyheter

Mördarsniglarna här för att stanna

Trädgårdsmästare Lasse Söderlund
-Vi kan nog inte räkna med någon minskning av antalet mördarsniglar med anledning av den torra sommaren, säger trädgårdsmästare Lasse Söderlund.

Delade meningar om kommunindelningsrapport

Marcus Henricson och Nina Fellman
Igår presenterade Landskapsregeringen den rapport rörande kommunsammanslagningarna som tagits fram sedan i somras, vid det första av tre informationstillfällen som anordnas i de blivande samarbetsområdena.

Drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn

En berusad man i omhändertogs i Västra hamnen igår och en drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn.

Tobaksprojekt hoppas på fortsättning

Folkhälsans Irene Häger
Det är oklart hur många unga som använder tobak på Åland.

Två kandidater vidare i biskopsvalet

Den preliminära rösträkningen i biskopsvalet i Borgå stift visar att kyrkoherde Bo-Göran Åstrand och direktor Sixten Ekstrand går vidare till valets andra omgång den 10 april.

Person anhållen för flera bränder

En person är anhållen med anledning av brottsmisstanke kring tre eldsvådor som ägde rum i ett soprum på Scheffersgränd i Mariehamn i morse.

Miljöministern vill satsa på bättre kollektivtrafik

Miljöminister Camilla Gunell
I går berättade vi att bussbolaget Röde Orm har ansökt hos landskapsregeringen om att starta en snabblinje mellan Mariehamn och Godby med buss.

Hyresgästföreningen söker efterträdare

Mats Granesäter intervjuas:
Hyresgästföreningen på Åland som numera är aktiv som en grupp på facebook letar en efterträdare.

Tidigare färjeanställd kräver 26.000 i uppsägningslön

I går hölls en muntlig förberedelse i ett mål där en tidigare anställd inom skärgårdstrafiken är missnöjd med Ålands landskaspregerings sätt att hantera hans anställning.