Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 juli, 2018 - 08:47Uppdaterad: tisdag, 10 juli, 2018 - 16:33
  • Rockoff under festivalåret 2017. Arkivfoto.

Rockoff har fortfarande inget avtal för torget

- Vi tänker inte betala någon hyra eller ge Mariehamns stad ett gratis sponsoravtal, säger Dennis Jansson.

Årets Rockoff-festival ska starta om två veckor men det finns ännu inget avtal för torget. Rockoff har tackat nej till stadens förslag på ett marknadsföringsavtal, vilket betyder att Mariehamn tar ut en hyra på 13 000 euro för torget.

- Man har hittat på kostnader för torget. Vi har aldrig betalat för det här tidigare. Det är som att staden inte ser något värde i festivalen fast den ger oerhörda synergieffekter för stadens företagare, säger Dennis Jansson.

Jansson säger att han igår för första gången läste om hyreskravet. Han menar också att allt är tryckt och klart och att det är för sent att skriva ett sponsoravtal nu. I morgon ska ÅMHM fatta beslut om alkoholtillstånd och då behövs ett hyresavtal.

- Jag hoppas att vi ska komma överens tills i morgon men vi kommer inte gå med på deras ensidiga utpressningsavtal, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »