Publicerad: torsdag, 12 juli, 2018 - 16:05, uppdaterad: torsdag, 12 juli, 2018 - 16:44

Rockoff är nu säkrat

Ett hyresavtal för torget är nu undertecknat av Mariehamns stad och Rockoff.

Det nya avtalet är utan kommentarer och ser ut som tidigare med den synlighet som staden efterfrågade. Det är undertecknat av Rockoffs grundare Dennis Jansson och stadsdirektör Barbara Heinonen för att inte skapa några oklarheter. I höst efter festivalen kommer arrangörerna av Rockoff redovisa hur festivalen har avlöpt och vilken synlighet som det gett staden, något verksamhetsutvecklare Terese Flöjt är nöjd med.

- Det är det vi har efterfrågat och önskat sedan tidigare, säger hon.

Man ska även diskutera framtida marknadsföringssamarbeten mellan Rockoff och staden och hur arbetet med festivalen kan inledas tidigare. Förhoppningsvis finns den nya sponsorpolicyn också på plats säger Dennis Jansson. När Ålands Radios reporter råkar ringa upp mitt i mötet mellan Barbara Heinonen, Dennis Jansson, Pier Schmid och Terese Flöjt så verkar alla deltagare nöjda med beslutet.

- Nu ser vi framåt och ser fram emot en fantastisk festival säger Pier Schmid, artistansvarig.

Dennis Jansson vill inte kommentera detta ytterligare till Ålands Radio.

Fler Nyheter

Singelolycka i Hammarland

Polisen, som haft en arbetsdryg inledning på helgen, rapporterar bland annat om en misshandel i en privat bostad i Eckerö och ett ett falskt...

Markbrand i Mariehamn

Idag vid lunchtid fick Räddningsverket larm om en pågående markbrand i Västernäs i Mariehamn. Väl på plats konstaterade man att det handlade om ett...

Air Leap börjar flyga Mariehamn - Åbo

Den 20 augusti kommer flygbolaget Air Leap att börja trafikera sträckan Mariehamn - Åbo. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fiskrens kan förädlas till djurforder

Bernt Bergman från Petrolax Ab och Olof Karlsson från Nordic Trout Ab:
Det åländska Företaget Petrolax Ab vill börja förädla fiskrens till råvaror för foderproduktion.

Vissa fartyg godkända för hötransporter

Jan-Christian Welander intervjuas:
Kan du uppvisa att höet har en fuktighetsprocent på över 14 procent och om höet är balat, får rederierna transportera ensilagen utan så kallad dangerous goods certifiering eller DG-certifiering. Det menar Jan-Christian Welander, enhetschef på Trafi.

Höga transportkostnader för foder

Pernilla Wiman intervjuas:
På grund av torkan har djurägare börjat titta på alternativet att privatimportera foder från fastlandet, något som innebär skyhöga transportkostnader.

Torkan får butik att ändra köttinköpsrutiner

Sparhallen har bestämt sig för att göra som många svenska butiker och sluta köpa in kött med annat ursprung än Finland och Sverige.

Inget nytt om Åboflyget

Air Leap har inte inlett några flygningar på Åbolinjen i dag.

Mariehamns stad får skadestånd

Infrastrukturdirektör Kai Söderlund är nöjd med domen:
Westengineering Oy ska betala ett skadestånd på 250.000 euro till Mariehamns stad och stå för stadens rättegångskostnader på drygt 33.000 euro. Det framgår av en dom från Egentliga Finlands Tingsrätt.