Publicerad: torsdag, 12 juli, 2018 - 16:05, uppdaterad: torsdag, 12 juli, 2018 - 16:44

Rockoff är nu säkrat

Ett hyresavtal för torget är nu undertecknat av Mariehamns stad och Rockoff.

Det nya avtalet är utan kommentarer och ser ut som tidigare med den synlighet som staden efterfrågade. Det är undertecknat av Rockoffs grundare Dennis Jansson och stadsdirektör Barbara Heinonen för att inte skapa några oklarheter. I höst efter festivalen kommer arrangörerna av Rockoff redovisa hur festivalen har avlöpt och vilken synlighet som det gett staden, något verksamhetsutvecklare Terese Flöjt är nöjd med.

- Det är det vi har efterfrågat och önskat sedan tidigare, säger hon.

Man ska även diskutera framtida marknadsföringssamarbeten mellan Rockoff och staden och hur arbetet med festivalen kan inledas tidigare. Förhoppningsvis finns den nya sponsorpolicyn också på plats säger Dennis Jansson. När Ålands Radios reporter råkar ringa upp mitt i mötet mellan Barbara Heinonen, Dennis Jansson, Pier Schmid och Terese Flöjt så verkar alla deltagare nöjda med beslutet.

- Nu ser vi framåt och ser fram emot en fantastisk festival säger Pier Schmid, artistansvarig.

Dennis Jansson vill inte kommentera detta ytterligare till Ålands Radio.

Fler Nyheter

Häggblom fortsätter leda Obs

Bert Häggblom fortsätter leda Obunden samling, det kom partiets höstmöte fram till på lördagen. Även viceordföranden Christoffer Virtanen och Ann Carlsson fick förnyat förtroende.

Peter Hellgren ny vd-ersättare vid Viking line

Vice vd Peter Hellgren blir vd-ersättare vid Viking line istället för Andreas Remmer , som lämnat bolaget. Det skriver Viking line i ett...

Finström sänker skatten

Finströms kommun sänker inkomskatten med 0,50 procentenheter till 18,50 procent, det beslutade kommunfullmäktige igår.

Brist på praktikplatser stoppar sotarutbildning

Det blir ingen sotarutbildning vid Ålands yrkesgymnasium. Redan 2016 initierade landskapsregeringen en utredning vid Ålands yrkesgymnasium hur en sotarutbildning skulle ordnas. Något som man nu avskriver.

Centrumplanen är klar

Centrumplanen är klar, intervju med Sirkka Wegelius
Fler bostäder och affärslokaler, en strandboulevard i stället för Österleden samt ett parkeringshus ovanpå Select. Det är några av punkterna i Stadsarkitekt Sirkka Wegelius förslag till delgeneralplan för centrum.

Föglö kommun stöder tunnel

Föglös kommunfullmäktige uttrycker stöd för en tunnel, det beslutades i fullmäktige igår.

Sju anbud på vägstation

Sju anbud har inkommit på Godby vägstation som Landskapet bjudit ut till försäljning via mäklare.

Påpekanden om gc-väg

Det har inkommit påpekanden till landskapsregeringen när det gäller det pågående bygget av en gång- och cykelbana mellan Mariehamn och Berghamn i Eckerö.

Extra färjturer till kommunmöte på Kumlinge

På söndag arrangeras ett öppet möte om kommunindelningsutredningen på Kumlinge. För att de som bor på Enklinge ska kunna delta har landskapsregeringen beslutat om extra färjturer med ms Rosala II.