Publicerad: torsdag, 12 juli, 2018 - 16:05, uppdaterad: torsdag, 12 juli, 2018 - 16:44

Rockoff är nu säkrat

Ett hyresavtal för torget är nu undertecknat av Mariehamns stad och Rockoff.

Det nya avtalet är utan kommentarer och ser ut som tidigare med den synlighet som staden efterfrågade. Det är undertecknat av Rockoffs grundare Dennis Jansson och stadsdirektör Barbara Heinonen för att inte skapa några oklarheter. I höst efter festivalen kommer arrangörerna av Rockoff redovisa hur festivalen har avlöpt och vilken synlighet som det gett staden, något verksamhetsutvecklare Terese Flöjt är nöjd med.

- Det är det vi har efterfrågat och önskat sedan tidigare, säger hon.

Man ska även diskutera framtida marknadsföringssamarbeten mellan Rockoff och staden och hur arbetet med festivalen kan inledas tidigare. Förhoppningsvis finns den nya sponsorpolicyn också på plats säger Dennis Jansson. När Ålands Radios reporter råkar ringa upp mitt i mötet mellan Barbara Heinonen, Dennis Jansson, Pier Schmid och Terese Flöjt så verkar alla deltagare nöjda med beslutet.

- Nu ser vi framåt och ser fram emot en fantastisk festival säger Pier Schmid, artistansvarig.

Dennis Jansson vill inte kommentera detta ytterligare till Ålands Radio.

Fler Nyheter

Finström önskar seniorboende

Kommunstyrelsen i Finström beslöt på sitt senaste möte att man ska annonsera efter utomstående aktörer som ska bygga ett seniorboende på den gamla dagistomten i Godby, som är i anslutning till äldreboendet Rosengård.

Ekonomiska överenskommelsen godkänd i riksdagen

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström om beslutet:
Idag klubbades den ekonomiska uppgörelsen mellan Åland och Helsingfors i riksdagen som ett av de sista ärendena under dagen.

Åländsk transport förberedd på minskade utsläpp

EU-parlamentariker Nils Torvalds, Hans-Erik Eker från Transmar och Åland Posts Jonas Back
EU-parlamentet enades med representanter för de olika EU-länderna igår om ett gemensamt mål för att minska koldioxidutsläppen från tung transport.

Vinden ställer till det i skärgårdstrafiken

Ålandstrafiken meddelar att dagens hårda vind ställer till det en del för m/s Gudingen och m/s Odin idag.

Lärarna respekteras på Åland

Lärarna Mikael Virta och Gustav Rask
Situationen för de åländska lärarna är bra, säger lärarna Mikael Virta och Gustav Rask som arbetar i Kyrkby högstadieskola. Debatten om situationen i skolan har gått het den senaste tiden men det är inte synd om lärarna, säger Mikael Virta.

Lemland vill ha större daghem

Camilla Pada, barnomsorgsledare i Lemland
Planeringen för att bygga nya daghem i Lemland är långt kommen och förhoppningen är att det första spadtaget för det planerade nybygget i Söderby kan tas inom det här året.

Uppdaterat: Strömmen tillbaka i Lemland

Branden är släckt i den dumper som fattade eld i Lemland. Räddningsledningen har gett lov att driftsätta högspänningsledningen igen.

Ålandsminister Berner lämnar politiken

Ålands lantråd Katrin Sjögren om att Anne Berner lämnar politiken (från Åland idag)
Ålandsminister Anne Berner föreslås som styrelsemedlem för banken SEB. Det rapporterar Dagens Industri, som hänvisar till kallelsen inför SEB:s...

Strömavbrott under förmiddagen

Det blåser kraftigt och under onsdagsförmiddagen drabbades flera platser på Åland av strömavbrott.