Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 april, 2019 - 10:18Uppdaterad: fredag, 12 april, 2019 - 10:48
  • Den första läckan har sanerats, och man ligger redo med länsor ifall en större läcka skulle uppstå. Foto: Arkivbild/ ÅRTV

Risk för ytterligare läckor på Skarven

- Det finns en ordning som de här sakerna ska göras i. Först av allt ser man till att det inte finns några människor i fara, och sedan kommer miljöaspekten, säger Julia Westerberg, oljeskyddskoordinator på infrastrukturavdelningen.

Enligt henne har man bra förutsättningar för att hindra att en eventuell större läcka ställer till problem.
- Det svåra med olja på vatten är ju att det kan fara lite vart som helst, men det är lugnt och vindstilla så vi har ett bra läge. Vi har en bra beredskap för olyckor i den här storleken, bra utrustning och en organisation som fungerar, säger Westerberg.
Brandmästare Ted Andersson är på plats och säger att den första läckan redan har sanerats.
- Det fanns en läcka men den var liten, och det lilla som läckte ut har vi redan tagit hand om. Däremot finns det en risk för en större läcka om de börjar flytta på Skarven, det vet vi inte förrän dykarna är klara med sin undersökning, så just nu är läget ganska statiskt. Vi ligger ute med sjöräddningens fartyg beredda att lägga ut länsor om det skulle behövas, säger Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »