Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 juli, 2018 - 10:38
  • Det är fortfarande oklart om konsulten får fortsätta arbetet med Mariebad. Arkivfoto.

Risk att Mariebadrenoveringen försenas

Mariebadrenoveringen kan försenas eftersom infrastrukturnämnden i går återremitterade ärendet gällande konsulttjänsterna igen.

I går fick nämnden svar på de frågor man hade om hur det gick till när förvaltningen anlitade konsultfirman Projektengagemang för att göra utredningar och besiktningar i Mariebad. Sedan skulle man bestämma om Projektengagemang kan slutföra uppdraget, och där gick åsikterna isär. Fem ledamöter röstade för en återremiss då man vill ha en redovisning av vilka konsulttjänster i avtalet som utförts och fakturerats och vilka som ännu inte levererats samt en kostnadsberäkning för dessa. Infrastrukturdirektören, nämndens ordförande Jessy Eckerman och ledamoten Pernilla Söderlund reserverade sig.

- Vi vill inte försena renoveringen, säger Jessy Eckerman, som menar att arbetet behöver flyttas fram från sommaren 2019 till 2020 om man inte vill köra över personalen och hyresgästerna som önskat att renoveringen sker sommartid.

- Det är viktigt att fortsätta diskutera att upphandlingar går rätt till men jag tycker att man kan göra det utan att försena renoveringen, säger Jessy Eckerman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »