Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 maj, 2020 - 14:35Uppdaterad: torsdag, 14 maj, 2020 - 15:09

Riksregeringen lanserar nytt stöd till företagen

Företag vars omsättning har sjunkit märkbart på grund av coronakrisen kommer kunna söka ett nytt stöd, det sa Finlands näringsminister Mika Lintilä (C) på en presskonferens på torsdagen.

Kriterierna för hur mycket omsättningen ska ha sjunkit för att stöd ska beviljas är ännu inte fastslagna.

Stödet riktas till företag oberoende av bransch för fasta kostnader och lönekostnader. Stödbeloppet är upp till 200.000 euro under en tidsperiod om två månader, men tidigare stöd kommer att inverka på stödbeloppet.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström skriver på sin Facebook-sida att han välkomnar stödet, men att frågan kvarstår huruvida stödet kan sökas av åländska företag.

”Svaret på det är att det ännu är oklart, men det är så klart min (mycket) starka förhoppning om att detta stöd också ska kunna sökas av åländska företag på samma sätt som bland annat restaurangstöden, stöd till primärnäringar och andra stöd.”, skriver han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »