Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 september, 2020 - 15:50Uppdaterad: torsdag, 3 september, 2020 - 21:51
  • Statsminister Sanna Marin. Foto: Statsrådet.

Riksregeringen godkände handlingsplan

Riksregeringen tillsätter en coronautredning för att utvärdera de restriktioner som tagits i bruk i landet.

Statsminister Sanna Marin menade på en presskonferens i dag att åtgärderna varit effektiva och satts in i tid men att det också uppstått vissa problem och att det därför är viktigt att utreda så att man kan lära sig till nästa gång.

På presskonferensen framkom att lokala restriktioner kan bli möjliga framöver beroende på coronaläget. Om epidemin tar fart kan regeringen införa nya restriktioner.
Enligt Mika Salminen, hälsosäkerhetsdirektör på THL, är det svårt att veta åt vilket håll pandemin är på väg, men att läget i världen och Europa kan vara svårt hela hösten.

Den handlingsplan som i dag godkändes av regeringen har enligt familje- och omsorgsminister Krista Kiuru som mål att hindra smittspridning.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »