Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 juni, 2017 - 14:50Uppdaterad: måndag, 12 juni, 2017 - 15:23
  • Regeringen i riket ser ut att falla efter att Sannfinländarna valt Jussi Halla-aho till partiordförande. Arkivfoto: Bengt Hannus.

Riksregeringen faller

Regeringen i riket har fallit. Svenska Yle uppger att både statsminister Juha Sipilä från Centern och finansminister Petteri Orpo från Samlingspartiet säger att det inte finns förutsättningar att fortsätta samarbetet med Sannfinländarna under ledning av den nye ordföranden Jussi Halla-aho.

Ålands lantråd Katrin Sjögren säger att det här var ett väntat resultat, och hon tycker att beskedet är positivt för Ålands del.

- Vi känner ju till Sannfinländarnas inställning om minoriteter, svenska språket och Åland som helhet. Och att ha en person i regeringen eller som stöder regeringen som är dömd för hets mot folkgrupp skulle allvarligt skada Finlandsbilden, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »