Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 juli, 2011 - 08:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Riksplan för fiskodlingar

Miljötillstånden för fiskodlingarna ska ses över. Det aviserar landskapsregeringen i ett utlåtande till jord- och skogsbruksministeriet i Helsingfors över den nationella plan för vattenbruket som nu gjorts upp. I riket har man kartlagt de områden där exempelvis fiskodlingar kan tillåtas. Åland har egen behörighet på området och har sedan några år sådana krav på odlingarnas placering att de redan försvunnit från de inre känsligare vattenområdena. Landskapsregeringen är positiv till det arbete som gjorts i riket, och tänker också här se till så att miljötillstånden blir enklare att förutse. I riket odlar man 8-10 miljoner kilo fisk årligen, varav 40 procent i Skärgårdshavet. På Åland odlas 4,5 miljoner kilo fisk i året.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »