Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 februari, 2019 - 13:27Uppdaterad: fredag, 15 februari, 2019 - 17:03
  • Riksdagsledamot Mats Löfström fick rätt i att regeringens förslag skulle vinna i omröstningen. Arkivbild

Riksdagen godkände propositionen om Ålands ekonomi

Idag godkände riksdagen i den första behandlingen propositionen om en ändring av självstyrelselagen angående Ålands ekonomi.

Det fanns ett motförslag från sannfinländarnas Leena Meri om att avräkningsgrunden skulle vara 0,42 procent istället för 0,45 procent, men det var alltså regeringens förslag som vann. 159 ledamöter röstade för propositionen, 15 emot och 25 ledamöter var frånvarande. Det var endast sannfinländare som röstade emot propositionen, ledamöterna från Blå framtid röstade enligt regeringens förslag. På tisdag är det dags för den andra behandlingen och då är ärendet färdigbehandlat för den här riksdagen. Men eftersom det är en ändring i grundlagen så ska det godkännas av två riksdagar och efter tisdagen får ärendet vila tills vi får en ny riksdag och riksregering.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »