Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 juni, 2019 - 11:22Uppdaterad: tisdag, 18 juni, 2019 - 11:23

Revisorer kritiserar Lemlands ärendehantering

Lemlands kommun har inte en enhetlig rutin för hur kommunen behandlar sina ärenden.

Det här enligt kommunens revisionsrapport från 2018, där det bland annat framkommer att ärenden hanteras olika beroende på hur de inkommer till kommunen. I vissa fall ska svar inte ha nått personen som har inlämnat ärendet. Enligt revisorerna finns det dessutom ingen rutin för vilka svar som ska inkludera diarienummer för ärendet. I rapporten rekommenderar kommunens revisorer att Lemland ska undersöka om det finns ett lämpligt ärendehanteringssystem som kunde stöda kommunen.

Kritiken om bristande rutiner i ärendehanteringen tillbakavisas dock av kommunstyrelsen, som under sitt senaste möte svarade att kommunen har den senaste versionen och sannolikt det mest avancerade ärendehanteringssystemet som finns tillgängligt på svenska. Lemlands kommundirektör Mikael Smeds är inne på samma linje.

- Det finns alltid möjlighet att utveckla programmet vi använder, men just nu har vi det bästa ärendehanteringssystemet som finns på svenska, säger Mikael Smeds.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »