Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 februari, 2019 - 15:32Uppdaterad: torsdag, 21 februari, 2019 - 17:04
  • Roger Nordlund ser framgången med det ekonomiska systemet som en seger också för oppositionen. Foto: Nina Smeds.

”Resultatet av en enig åländsk linje”

-Det här är bara en liten del av den stora revisionen, men det är en viktig pusselbit, säger Centerns lagtingsledamot Roger Nordlund som var finansminister i den förra landskapsregeringen.

Nu sitter han i oppositionen men han ser ändå framgången med det ekonomiska systemet som en seger för alla partier, inte bara för dem i landskapsregeringen.

-Det har varit en enig åländsk linje som drivit detta. Och vi i Centern har utnyttjat våra kontakter i Helsingfors och statsministern och Ålandsministern är Centerpartister och har drivit frågan mycket starkt här på slutet, säger Roger Nordlund.

Han tror att det fortsatta arbetet med självstyrelselagens revision ändå fortsätter eftersom det finns klara signaler från riksdagen.

-Däför är det viktigt att det skrivs in i den nya riksregeringens program efter riksdagsvalet, säger Roger Nordlund.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »