• Roger Nordlund ser framgången med det ekonomiska systemet som en seger också för oppositionen. Foto: Nina Smeds.
Roger Nordlund intervjuas av Nina Smeds:
En längre intervju med Roger Nordlund (från Åland idag):
Publicerad: torsdag, 21 februari, 2019 - 15:32, uppdaterad: torsdag, 21 februari, 2019 - 17:04

”Resultatet av en enig åländsk linje”

-Det här är bara en liten del av den stora revisionen, men det är en viktig pusselbit, säger Centerns lagtingsledamot Roger Nordlund som var finansminister i den förra landskapsregeringen.

Nu sitter han i oppositionen men han ser ändå framgången med det ekonomiska systemet som en seger för alla partier, inte bara för dem i landskapsregeringen.

-Det har varit en enig åländsk linje som drivit detta. Och vi i Centern har utnyttjat våra kontakter i Helsingfors och statsministern och Ålandsministern är Centerpartister och har drivit frågan mycket starkt här på slutet, säger Roger Nordlund.

Han tror att det fortsatta arbetet med självstyrelselagens revision ändå fortsätter eftersom det finns klara signaler från riksdagen.

-Däför är det viktigt att det skrivs in i den nya riksregeringens program efter riksdagsvalet, säger Roger Nordlund.

 

 

Fler Nyheter

Maxikarkki slutar sälja via Åland

Net trading group Åland AB slutar med den godisförsäljning som under namnet Maxikarkki har sålts via Åland Post.

LR svarar om effektiviteten vid Guttorp

Landskapsregeringen har nu svarat på vilka åtgärder som ska vidtas med anledning av resultaten från effektivitetsrevisionen av Ålands hälso- och sjukvård, Ålands polismyndighet, vägunderhållsenheten och Ålands fiskodling i Guttorp.

Landskapet beställer specialrevision av ÅMHM

Landskapsregeringen har beslutat om en specialrevision av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM.

Polisen tvingades prioritera

Maria Hoikkala intervjuas:
Som Ålands radio rapporterade igår hann polisen inte fram till alla utryckningar de kallades till under tisdagen och bad i polisrapporten om ursäkt till anmälare och drabbade då resurserna inte räckte till.

Svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor

Olli-Pekka Lehtonen:
Det har varit svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor till ÅHS den här sommaren säger Olli-Pekka Lehtonen chefsläkare på ÅHS.

Villkorligt fängelse yrkas för grov stöld

Fem månaders villkorligt fängelse för grov stöld. Det yrkade åklagaren på under dagens rättegång där en man stod åtalad för att i april 2017 ha brutit sig in i en bostad i Sund genom att krossa ett fönster och tillgripa en flaska whisky.

Man dömd efter strypgrepp på kvinna

En 19-årig man dömdes för misshandel i onsdags i tingsrätten. Mannen har i augusti i fjol, utanför Sittkoffsgallerians garage i Mariehamn, tagit strypgrepp om en kvinnas hals.

Uppsagd daghemsföreståndare får rätt i förvaltningsdomstolen

I november i fjol avslutade en kommun en daghemsföreståndares provanställning, på grund av samarbetsproblem med både personal och föräldrar.

Direktsänd EU-valdebatt i Ålands radio och Ålandskanalen

I dag klockan 15 kan ni se och höra de åländska EU-valskandidaterna Camilla Gunell och Anton Nilsson i Ålands radios valdebatt inför EU-parlamentsvalet på söndag den 26 maj.