Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 maj, 2020 - 15:38Uppdaterad: torsdag, 7 maj, 2020 - 17:29

Restaurangstöd ej optimalt för Åland

Riksregeringens stödpaket till restauranger, kaféer och barer är inte optimalt för åländska företag. Trots detta är Ålands riksdagsledamot Mats Löfström ändå glad över att Åland får ta del av stödet.

Restaurangstödet på totalt 123 miljoner euro består av två delar: stöd för återanställning och gottgörelse för verksamhetsbegränsningar.
Gottgörelsen för verksamhetsbegränsningar baseras på restaurangens omsättning under januari och februari månad och det är det som inte är optimalt för de åländska restaurangerna, menar Mats Löfström.

- Januari och februari är ingen omsättningstopp för de åländska företagen och då stängningen nu har skett i april och maj är det såklart inte optimalt.
Mats Löfström poängterar att han i riksdagens arbete med lagen tänker jobba för att stödet ska baseras på restaurangens omsättning under motsvarande period i fjol istället för på omsättningen i januari och februari i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »