Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 maj, 2020 - 16:58Uppdaterad: torsdag, 7 maj, 2020 - 17:28

Restaurangägare kritisk till stödpaket

Dennis Jansson, som äger ett flertal restauranger i Mariehamn, är starkt kritisk till riksregeringens stödpaket till restaurangbranschen.

Främst riktar Dennis Jansson kritik mot att gottgörelsen för restaurangstängningen under april och maj ska baseras på restaurangens omsättning under januari och februari.

- Alla åländska turistföretagare som har någon form av trakteringsverksamhet och har högsäsong under sommaren är totalt lurade, de får ingenting. De stora vinnarna i detta är fjällanläggningarna som har högsäsong på vintern.
Dennis Jansson tycker att stödet i stället borde baseras på omsättningen från motsvarande period ifjol och är också rädd för lågt antal restaurangbesökare efter nyöppningen på grund av rädslan att bli smittad i samhället.
- Jag tror inte att alla restauranger som finns i dag på Åland kommer att finnas kvar vid årsskiftet, säger Dennis Jansson.

Ålands Näringsliv har en arbetsgrupp med företrädare från restaurangbranschen. Ordförande för arbetsgruppen är Ann-Louise Djupsund, till vardags vd för hotell Arkipelag. Hon intervjuades av Åland idag under torsdagseftermiddagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »