Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 februari, 2019 - 06:44

Renovering av Föglö skola blir dyrare

Renoveringen och om-och tillbyggnaden av skolan på Föglö blir dyrare än beräknat och därför föreslår nu kommunstyrelsen inför fullmäktige att tilläggsanslag beviljas.

Det behövs ytterligare 250.000 euro vilket betyder att totalt 751.000 euro behövs för att bygga om och till skolan. Det här står klart efter att anbuden kommit in.

Kommunstyrelsen kom även fram till att planeringen av ett nytt reningsverk avbryts och istället ska möjligheten att bygga om befintligt reningsverk så att det kan ta emot större mängder utredas. Dessutom ska ytterligare åtgärder utredas för att avloppssituationen ska lösas på bästa möjliga sätt.

Föglö ger även sitt utlåtande om de nya socialvårdslagarna och i stort omfattar dom Ålands kommunförbunds utlåtande. Bland annat att tidtabellen är för snäv och att landskapsandelarna måste öka om kommunen ska klara av det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »