Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 augusti, 2021 - 15:41Uppdaterad: onsdag, 25 augusti, 2021 - 17:19
  • Viking Glory börjar trafikera efter årsskiftet. Bild: Viking Line

Rekrytering till Viking Glory inleds

Rekryteringen av servicepersonal till Viking Lines nybygge Viking Glory inleds i september. Lena Marcus, som har hand om rekrytering inom Viking Line, säger att man planerar att ha rekryteringen slutförd inom oktober månad.

-Alla tjänster lediganslås internt för att man ska ha möjlighet att söka oberoende hur länge man varit anställd inom bolaget, säger hon.

Intresset är stort för att få arbeta på Glory. Eftersom Mariella är såld och Amorella till försäljning behövs ingen rekrytering utifrån, man har en stor del av personalen permitterad. Men den permitterade personalen har ändå ingen förtur till Glory.

-Alla ordinarie kan söka, vi ser permitteringarna som övergående, säger Lena Marcus.

Det öppnar sig nya jobbmöjligheter på de andra fartygen om en tjänst blir vakant i samband med rekryteringen till Glory.

-Just i den här rekryteringen ser vi mera framåt än vad som är permitteringsläget just nu, säger Lena Marcus.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »