Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 maj, 2021 - 12:27Uppdaterad: måndag, 10 maj, 2021 - 16:03

Rekonstruktionsfilm del i bevisning

I rättegången mot de två mordmisstänkta kvinnorna har åklagare Henrik Lindeman under förmiddagen gått igenom den långa listan av skriftlig bevisning.

Här ryms bland annat den rekonstruktionsfilm som gjorts med den äldre kvinnan som medger att hon varit på platsen, men som nekar till brott. I filmen visade hon hur hon och den yngre kvinnan - som spelades av en polis - parkerade bilen några hundra meter från bostaden i Eckerö de senare brände ner. De tog sig fram till fots i skogsterräng där de gömt fyra lockförsedda hinkar med bränsle. Hon visade hur de duckade nedanför ett fönster och hon berättade att hon försökte få den andra kvinnan att avbryta allt. I stället kastades minst två stenar in genom rutan varpå delar av bränslet kastades in över mannen som bodde i bostaden. Den yngre kvinnan ska sedan ha tänt på tidningspapper och kastat in.

Den äldre kvinnans berättelse om händelseförloppet stöds av teknisk bevisning och av övervakningsbilder från viltvårdskameror.

Den yngre kvinnan nekar till inblandning.

Efter lunchpausen fortsätter genomgången av den skriftliga bevisningen före personbevisningen tar vid, då ska parter och vittnen höras. Rättegången pågår i fyra dagar, så det är oklart hur långt man hinner i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »