Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2012 - 06:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Regeringen oenig om skatteavdrag

Regeringspartierna är inte helt eniga om ifall och i så fall hur kommunerna måste kompenseras för den höjning av grundavdraget i kommunalbeskattningen som nu införs. Oppositionspartiet Ålands framtids Brage Eklund har reserverat sig i finans- och näringsutskottet mot förslaget. Han vill ha en omedelbar kompensation till kommunerna. Obunden samlings Danne Sundman höll med Eklund i gårdagens lagtingsdebatt. -Jag skulle stöda Brage Eklunds reservation, men nu är jag på andra sidan staketet och vet att det försiggår diskussioner i regeringen om hur kommunerna ska kunna kompenseras, sa Danne Sundman. Lantrådet Camilla Gunell lovade en ny dialog med kommunerna på jämställd bas, och kritiserade indirekt liberalerna i den tidigare landskapsregeringen för att ha kört över kommunerna i den här frågan. Avdraget och den uteblivna kompensationen är ursprungligen ett liberalt förslag som togs med i årets budget. Det här fick liberale förre finansministern Mats Perämaa att reagera. -Tar inte den nya regeringen ansvar för sina egna förslag, undrade han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »