• Kansliminister Nina Fellman och övriga i regeringen fick fortsatt förtroende av lagtinget. Foto: Owe Sjöblom
Kansliminister Nina Fellman intervjuas av Owe Sjöblom
Publicerad: fredag, 19 januari, 2018 - 09:55, uppdaterad: fredag, 19 januari, 2018 - 10:56

Regeringen fick fortsatt förtroende

Landskapsregeringen fick fortsatt förtroende när lagtinget i dag röstade om det yrkande om misstroende som oppositionen lämnat.

 Omröstningen slutade 17-13 vilket innebär att liberalerna, moderaterna och socialdemokraterna stod eniga bakom regeringen.

Det var för drygt en vecka sedan som oppositionen lämnade in ett misstroende mot kansliminister Nina Fellman. Axel Jonsson, Ålands framtid, var förste undertecknare och han menade att kansliminister Nina Fellman inte uppträder på ett värdigt sätt. Något krav från oppositionen att få bilda en ny regering fanns däremot inte.

- Visst är det en lättnad att vi fick ett avslut och sätter punkt för den här processen som har varit jobbig och utdragen, men nu går vi vidare, sade kansliminister Nina Fellman efter omröstningen.

Fler Nyheter

Rumander om Snellmans avgång

Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström:
ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

Odin kör extra med elmontörer

Extra turer med m/s Odin på tvärgående linjen sätts in i dag och på fredag.

Skördeskadekommissionen håller med Petri Carlsson

Annika Hollsten intervjuas av Felix Quarnström:
Skördeskadekommissionen har färdigställt det ersättningsförslag som, om det antas, avgör hur stöden till lantbruket efter sommarens torka kommer att se ut och fördelas.

Folder ska förtydliga för föräldrar med barn med särskilda behov

Katarina Halme-Wiklund intervjuas av Axel Eriksson:
En ny folder ska ge föräldrar tydligare information och resultera i mindre begreppsförvirring vad gäller skolans stöd för barn med särskilda behov.

Snellman lämnar ÅCA

Johannes Snellman om avgången
Ålandsmejeriet ÅCA:s vd Johannes Snellman har sagt upp sig. - Jag och styrelsen tycker olika i ett antal frågor, det är lite som ett parförhållande, man måste vara lyckliga tillsammans om det ska funka, säger Johannes Snellman.

Fler reste med m/s Eckerö

Antalet gäster som reste med Eckerö Linjen under 2018 var nästan 970.000, vilket är en ökning på 3,3 procent från året före. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Dagsböter för att ha ljugit för polisen

En åländsk 23-årig man har dömts till 45 dagsböter om vardera sex euro för att ha ljugit för polisen under ett förhör.

Högskolans rektor slutar

Utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) intervjuas av Fredrik Granlund:
Högskolan på Ålands rektor Jonas Waller har sagt upp sig, det bekräftar skolans kommunikationsavdelning.

Man åtalades för sexuellt antastande

En man åtalades i dag i tingsrätten för två fall av sexuellt antastande som ska ha ägt rum i Mariehamn under samma helg i februari 2017.