Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 januari, 2018 - 09:55Uppdaterad: fredag, 19 januari, 2018 - 10:56
  • Kansliminister Nina Fellman och övriga i regeringen fick fortsatt förtroende av lagtinget. Foto: Owe Sjöblom

Regeringen fick fortsatt förtroende

Landskapsregeringen fick fortsatt förtroende när lagtinget i dag röstade om det yrkande om misstroende som oppositionen lämnat.

 Omröstningen slutade 17-13 vilket innebär att liberalerna, moderaterna och socialdemokraterna stod eniga bakom regeringen.

Det var för drygt en vecka sedan som oppositionen lämnade in ett misstroende mot kansliminister Nina Fellman. Axel Jonsson, Ålands framtid, var förste undertecknare och han menade att kansliminister Nina Fellman inte uppträder på ett värdigt sätt. Något krav från oppositionen att få bilda en ny regering fanns däremot inte.

- Visst är det en lättnad att vi fick ett avslut och sätter punkt för den här processen som har varit jobbig och utdragen, men nu går vi vidare, sade kansliminister Nina Fellman efter omröstningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »