Publicerad: fredag, 8 september, 2017 - 06:09

Rattfull voltade med mopedbil

En 46-årig man döms till villkorligt fängelse i 55 dagar för grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten och olovlig körning.

Mannen dömdes för att ha kört mopedbil längs Getavägen i Saltvik med 1,08 promille i blodet och utan körkort.

Mannen hade två passagerare i bilen när han körde av vägen och voltade med fordonet. Passagerarna hade fått revbensfrakturer, vätska i lungsäcken och skrapsår till följd av olyckan.

Mannen medgav brotten och han döms förutom till villkorligt fängelse även till 30 dagsböter på totalt 420 euro samt till körförbud till och med den 7 januari 2020.

Fler Nyheter

Ålandsvägens ombyggnad inleds nästa vecka

Den andra etappen av Ålandsvägens ombyggnad inleds den 24:e januari och beräknas vara slutförd den 22:a november. Idag undertecknades entreprenadavtalet.

333 har röstat

333 personer förhandsröstade i presidentvalet när förhandsröstningen drog i gång på postkontoren i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö i dag.

Polisens avgångsålder klubbad

Lagtinget beslöt slutgiltigt i dag att polisernas pensions- och avgångsålder höjs. Med rösterna 16-13 vann förslaget från landskapsregeringen.

Rosella fräschas upp

Flera nyheter är på gång på Viking Lines m/s Rosella som just nu ligger på dock i Tallinn.

Ömsen ångrar sig om markköp

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag tackar nej till att köpa den mark på Lotsberget som man hade tänkt bygga bostadshus på.

Haatainen vill tidigarelägga språkundervisning

Tuula Haatainen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
- Finland måste även i fortsättningen garantera Ålands demilitarisering och det är mycket bra att Finland har fredsöarna Åland. Det menar socialdemokraternas presidentkandidat Tuula Haatainen.

Odins turlista ändras i dag

Tekniska problem drabbade m/s Odin i förmiddags och det påverkar turlistan.

Välbesökta invånarmöten i Sund och Finström

Invånarmötena om kommunsammanslagning av Finström, Geta och Sund var relativt välbesökta då de hölls i Sund och Finström i går.

Poliserna träffade LR

I dag har landskapsregeringen och poliserna träffats för att diskutera pensionsfrågan.