• Med hjälp av ljudet från polissirener lyckades fem svampplockare som gått vilse leta sig ut från skogen. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: söndag, 10 september, 2017 - 11:32

Rattfull körde av vägen

En bilist körde av vägen i Jomala Gottby på lördagsmorgonen. Både föraren och passageraren i bilen var påverkade av alkohol.

Polisen berättar i ett pressmeddelande att man bland annat utreder ärendet som grovt rattfylleri. Personerna fördes till sjukhus efter olyckan men då de inte var allvarligt skadade skrevs de ut efter en stund.
Två vuxna och tre barn tappade bort sig i skogen då de var ute och plockade svamp och bär. De ringde själva polisen för att be om hjälp och polisen åkte ut till platsen där personerna parkerat sin bil. Där lät man polisbilens sirener ljuda och personerna kunde gå mot ljudet. Polisen gick sedan i möte med personerna som snart hittades, lite trötta men vid gott mod.
Polisen berättar också att man gripit en efterlyst person i Mariehamn, personen skickas nu till närmaste fängelse för att avtjäna en fängelsedom.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Eva Ringbom-Fonsell följde dagens rättegång
Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.