Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 november, 2018 - 14:43
  • Ombyggnaden av Ålandvägen delar fortfarande infrastrukturnämnden. Arkivfoto: Bengt Hannus

Rapport om Ålandsvägen till stadsstyrelsen

Det behövs ingen utomstående granskning av ombyggnaden av Ålandsvägen. Det anser majoriteten av infrastrukturnämnden som igår behandlade en ny rapport över ombyggnaden.

Stadsfullmäktige har, på förslag av Bert Häggblom, Obunden samling, återremitterat frågan om en granskning av hur ombyggnaden skötts. Stadens revisorer påpekade i ett protokoll för 2017 att det förekommit brister i förvaltningen och därmed i den interna kontrollen. Stadsstyrelsen tyckte i april att det skulle räcka med att uppmärksamma nämnden på revisorernas anmärkningar men -fullmäktige återremitterade ärendet.

I den rapport som nu sammanställts redogörs bland annat för kostnader, hantering av tjärasfalt och val av stenmaterial. Nämndens majoritet anser att rapporten ger en bra bild av projektet och skickar den vidare till stadsstyrelsen, kompletterade med revisionsrapporten.

Sune Axelsson och Böge Holmberg, som också tidigare efterlyst bättre utredningar, föreslog även i går att utomstående granskare skulle anlitas men fick inte stöd för det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »