Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 maj, 2018 - 12:12Uppdaterad: torsdag, 24 maj, 2018 - 13:36
  • I tingsrätten åtalades en man i dag för rån. Arkivfoto: Malin Lundberg

Rånrättegång i tinget i dag

I dag hölls en rättegång i tingsrätten där en man stod åtalad för rån. Det var i juni 2015 som den åtalade mannen och två oidentifierade män enligt åtalet med våld och hot tog sig in i en annan mans lägenhet, åkte med mannen till en bank och där tvingade honom att lyfta 2.500 euro åt dem.

Också en kvinna stod åtalad för medhjälp till rånet, eftersom hon ska ha ringt på dörren till mannens lägenhet och på så sätt kom männen in i bostaden.

Männen ska enligt åtalet ha slagit mannen med ett knivskaft i pannan, haft honom frihetsberövad under natten och på morgonen tvingat med honom till en bank. I sin skriftliga bevisning visade åklagaren Ina Johansson övervakningsfilmer från banken som visar att det var den åtalade mannen som var med målsägande till banken.

Den åtalade mannen förnekade rån och bestred de ekonomiska anspråken som var 500 e för lidande, 500 e för sveda och värk och 300 e för bestående men. Den åtalade mannen erkände att det var han som syntes på filmen men förnekade att han fick några pengar och att han hade något med brottet att göra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »