Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 oktober, 2019 - 07:30Uppdaterad: måndag, 14 oktober, 2019 - 09:01

Rädsla och hot präglar arbetsklimatet på Viking Line

Rädsla och hot präglar arbetsklimatet på Viking Line. Det är titeln på YLEs granskning av rederiet som idag publiceras både som en artikel och ett längre program.

Reportaget tar upp ett flertal olika anklagelser som både personal och diverse myndigheter riktat mot rederiet, bland andra den incident där Transportstyrelsens inspektörer ska ha bjudits på mat, sprit och lyxhytter, och de anklagelser om trakasserier och bestraffningar gentemot personalen som Ålands radio tidigare rapporterat om.
Både nuvarande och tidigare anställd personal vittnar i reportaget om de oegentligheter som ska ha förekommit på flera av rederiets fartyg, anklagelser som vd Jan Hanses och Cinderellas befälhavare Jan-Tore Thörnroos bestrider.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »