Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 november, 2011 - 14:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Rädsla för influensavaccin

Betydligt färre personer har kommit till den avgiftsfria influensavaccineringen i år jämfört med tidigare år. I måndags inleddes vaccineringen i Mariehamn och Godby och enligt klinikchef Birgitta Hermans har antalet vaccinerade hittills sjunkit med närmare hälften. Birgitta Hermans tror att det är rädslan för den allvarliga sjukdomen narkolepsi som skrämmer bort folk. Det ämne i svininfluensavaccinet som förorsakade narkolepsi finns inte alls med i säsonginfluensavaccinet, men det finns komponenter där som skyddar mot svininfluensa. Enligt medicinska specialister skall vaccinet vara helt riskfritt,säger Birgitta Hermans. Till följd av förseningar i vaccinleveranserna från riket har det blivit vissa förändringar när det gäller vaccinationstiderna i såväl Mariehamn som ute i kommunerna. De förändrade tiderna hittar ni i dagens lokaltidningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »