Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 november, 2021 - 14:03Uppdaterad: torsdag, 18 november, 2021 - 15:57
  • Några av de prisade medarbetarna på Ålands handikappförbund FOTO: Frippe Granlund/ÅRTV

Rädda barnen prisar handikappförbundet

I boken "Pussel" har Räven downs syndrom. Men utan hans pusselbit går det helt enkelt inte att lägga hjärtpusslet. Allas bitar är lika viktiga. Nu får utgivaren, Ålands handikappförbund, pris för sitt engagemang för unga med funktionsvariationer.

I boken “Pussel” av Karin Erlandsson och Hannamari Ruohonen letar alla djurbarnen pusselbitar, och trots alla bitar är olika behövs varje liten pusselbit för att pusslet – ett hjärta – ska gå att lägga. Symboliken är förstås uppenbar när avsändaren är Ålands handikappförbund, och för boken prisas nu förbundet av Rädda barnen.

Barn med funktionsvariationer har olika möjligheter att ta till sig information om sina rättigheter, samtidigt som de mänskliga rättigheterna och specifikt barnens rättigheter enligt FN:s barnkonvention förstås är desamma för alla. Handikappförbundet får Rädda Barnen-priset 2021 för sitt arbete med att uppmärksamma barnen själva på sina rättigheter, specifikt i form av just boken “Pussel”.

– De har medvetet satsat på att involvera och inkludera barn och unga med funktionsnedsättning. Det säger Lotta Angergård, vikarierande verksamhetsledare på Rädda Barnen på Åland.

Rädda Barnen-priset delas ut varje år. 2019 gick priset till Ålands radio och tv.

I Åland idag med start klockan 15.00 hör du en längre intervju med pristagarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »