Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 september, 2020 - 15:37
  • Öppna förskolan kommer inte längre att drivas i Rädda barnens regi. Arkivfoto

Rädda barnen lägger ner Öppna förskolan

Rädda barnens styrelse har beslutat att inte inkludera Öppna förskolan i sin verksamhet efter hösten.

Det innebär i praktiken att Öppna förskolan, som inte bara fungerat som dagverksamhet för barn utan också som ett socialt forum för småbarnsföräldrar, läggs ner efter oktober.
Men enligt Lotta Angergård, verksamhetsledare, har man redan börjat leta efter andra aktörer som skulle vara intresserade av att driva förskolan vidare i någon form.
- Det här är en process som påbörjades i och med att vi fick stänga ner verksamheten i mars på grund av coronapandemin, och en följd av att Rädda barnen inte fått tillräckligt med PAF-pengar för att täcka allt vi vill göra. Men vi har påbörjat en dialog med andra aktörer som har liknande verksamheter för att höra om de har intresse av att utveckla den delen, säger Lotta Angergård.
Hon vill inte i dagsläget uttala sig om vilka aktörer det rör sig om, men säger att man redan fått positiv respons på sitt erbjudande.
- Vi ser att det fortfarande finns ett stort behov för aktiviteter både för barn och föräldrar som är hemma på dagarna, säger Lotta Angergård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »