Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 januari, 2019 - 10:22Uppdaterad: torsdag, 3 januari, 2019 - 18:18
  • Alarmmästare Karl Nordlund, jourhavande räddningsledare Lennart Johansson och kommissarie Thommy Thörnroos. Foto: Rasmus Olin.

Privatperson avled i stormens spår

Uppdaterad. En man i 45-årsåldern avled vid 21-tiden på kvällen i går, det berättade polisen på presskonferensen som med anledning av stormen hölls på förmiddagen.

Kommissarie Tommy Thörnroos berättade att privatpersonen körde en traktorgrävare och att olyckan skedde i Lumparland. Personen har identifierats och anhöriga är meddelade.

På eftermiddagens pressinfo bekräftade polisen att den förolyckade mannen hade kallats till ett uppdrag, men i god tid fått meddelande om att hans tjänster inte behövdes, varpå han ändå var ute på vägarna, förmodligen av välvilja för att se om han ändå kunde hjälpa till någonstans. I samband med att han hade stannat och pratat med ett par personer på en väg hamnade traktorgrävaren som hade motorn igång i rullning, varpå han hamnade under den när han försökte få stopp på den.

På förmiddagens pressinfo berättade man också att bemanningen av brandstationerna fortsätter. Man berättade också att eldistributionen fortsatt är mycket ansträngd och att arbetet med att få tillbaka strömmen är mycket riskfyllt och tungt. Även telefonin har fortsatta problem. Vissa har lösts men samtidigt har nya uppstått. Prioritet ligger på att säkra sådana punkter som är strategiskt viktiga för att säkra trafiken för så många som möjligt. Både för el- och telefonarbete har extra personal kallats in.

Gällande vattentillgången rapporterar Ålands Vatten att deras distribution är fungerande om än med lågt tryck på vissa delar av nätet.

På pressinfon uppmanade myndigheterna alla att fortsätta iaktta stor försiktighet i stormens spår, särskilt om man utför röjningsarbete. Man poängterade också att det är mycket viktigt att man på inga villkor rör nedfallna elledningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »