Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 juli, 2021 - 16:52
  • Roger Jansson ingår i gruppen som gör en privat utredning om Ålands ekonomi. Arkivfoto.

Privat utredning om Ålands ekonomi presenteras i höst

En privat utredning om det ekonomiska läget på Åland görs just nu av forskare, politiker och representanter från näringslivet, bland annat Göran Djupsund och Roger Jansson (MSÅ).

Anledningen till utredningen är att man vill titta närmare på de bakomliggande problemen till landskapets och kommunernas försvagade ekonomi, samt näringslivets totala produktionsvärde som under de senaste åren gått ner kraftigt. Resultaten av utredningen presenteras i höst.

- Avsikten är sedan att ta kontakt med de ledande politikerna för att försöka få dom att ha samma uppfattning om problembilden. Har man inte samma uppfattning om problembilden så är det svårt att komma överens om åtgärder, säger Roger Jansson.

Den här utredningen är skild i från och har inget att göra med den politiska arbetsgrupp som i en rapport gett förslag om möjliga nedskärningar för kommunerna.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »