Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 juni, 2010 - 14:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Posten lägger ned Godbykontoret

Posten Åland har tecknat avtal med sitt 13:e postombud och lägger ner ännu ett eget postkontor. Det är Erik Mattssons i Godby som den första november blir postombud och postkontoret, som varit inrymt i varuhuset, läggs ner.- Vi har två deltidsanställda på kontoret som just nu är vikarier. Ordinarie personal är delvis vårdledig, så det händer ingenting med personalen just nu, säger affärsområdeschef Eivor Granberg vid Posten.Förra månaden lades postkontoret i Degerby ner och från årsskiftet blir det också postombud i Vårdö. Kvar efter nyår är då Mariehamn, Sviby, Brändö, Kumlinge och Kökar.- Kundernas vanor har ändrats från att man hämtat pension och barnbidrag på posten till att hämta postorderpaket. Då är tillgängligheten med öppet på lördagar och söndagar viktigare, säger Eivor Granberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »