Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 mars, 2019 - 21:24Uppdaterad: torsdag, 21 mars, 2019 - 13:26
  • Bildningsdirektör Kjell Nilsson, elevrådsordföranden Noel Rönnberg och Cajsa Kronström. Foto: Owe Sjöblom

Positivt att ungdomar är med på bildningnämndens möten

I ett drygt år nu har en elev från Övernäs och en från Strandnäs skolor varit med på möten i Mariehamns bildningsnämnd. Och under den första tiden är omdömena positiva.

- Det har varit lärorikt och en fin möjlighet att få se hur det går till när beslut tas inom nämnden, säger elevrådsordföranden Cajsa Kronström och Noel Rönnberg som sitter med på mötena.

Det är främst ärenden som rör skolan som nämnden tar med ungdomarna i diskussionen. Men sen när det kommer till beslut får dom inte vara med och det finns även konfidentiella ärenden som dom inte får delta i.

Initiativet kom från bildningsdirektören Kjell Nilsson som hade sett att man gjort på liknande sätt i Kimito och föreslog detta för nämnden som tyckte det var en bra idé.

- Vi får direkt feedback från ungdomarna och dom har hjälpt oss i många ärenden, säger Nilsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »