Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 januari, 2018 - 13:44Uppdaterad: tisdag, 9 januari, 2018 - 15:44
  • Hygienskötare Gunilla Häggblom ser positivt resultat av sprutbytesprojektet. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Positivt resultat för sprutbyte

Sprututbyte som inleddes den 23 november har fungerat bra och nya brukare kommer hela tiden. Det säger den ansvariga hygienskötaren Gunilla Häggblom från ÅHS.

 Mottagningen dit missbrukare kan gå för att byta sina använda sprutor och samtala med vårdare är öppen på torsdagar i två timmar. Det har sedan starten för fem veckor sedan kommit brukare varje vecka, och nästan varje vecka dyker det upp nya ansikten, vilket Gunilla Häggblom ser som positivt.

-Vi når ju den effekt vi var ute efter, och det var att få in begagnat material, eftersom det ur vår synpunkt är ett smittskyddsarbete.

Syftet med projektet var att se till att brukarna använde rena produkter för att vara rädd om sig själva, men också att få bort använda sprutor från allmänna platser. Just nu har projektet finansiering från landskapet i ett år, men Häggblom tror det kommer finnas behov för ett fortsatt program i någon form.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »