• Telegrafpassagen illustration av arkitekt Micko Koskinen
Magnus Andersson och Sirkka Wegelius intervjuas av Owe Sjöblom:
Publicerad: onsdag, 15 november, 2017 - 08:07, uppdaterad: onsdag, 15 november, 2017 - 10:10

Positiva tongångar om Magazintomten

Det var mestadels positiva tongångar om planerna för den så kallade Magazintomten på Torggatan när det hölls samrådsmöte igår kväll. Det är Eriksson Capital som äger tomten och genom bolaget Fastighets AB Torggatan 6 planerar man att bebygga hela tomten.

På tomten finns den gamla K-märkta telegrafen och det huset ska byggas in i den nya bygganden. Enligt planen ska det finns affärer på markplan och kontorsutrymmen på våning två och tre. Dessutom ska det bli flera lägenheter. Inne på gården byggs ett lägenhetshus som blir sex våningar högt.

- Vi skulle vilja börja bygga hösten 2018, säger Magnus Andersson, vd för FAB Torggatan 6 och stadsarkitekt Sirkka Wegelius tror att det är möjligt om det inte kommer in några besvär.

Fler Nyheter

Ålandsvägens ombyggnad inleds nästa vecka

Den andra etappen av Ålandsvägens ombyggnad inleds den 24:e januari och beräknas vara slutförd den 22:a november. Idag undertecknades entreprenadavtalet.

333 har röstat

333 personer förhandsröstade i presidentvalet när förhandsröstningen drog i gång på postkontoren i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö i dag.

Polisens avgångsålder klubbad

Lagtinget beslöt slutgiltigt i dag att polisernas pensions- och avgångsålder höjs. Med rösterna 16-13 vann förslaget från landskapsregeringen.

Rosella fräschas upp

Flera nyheter är på gång på Viking Lines m/s Rosella som just nu ligger på dock i Tallinn.

Ömsen ångrar sig om markköp

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag tackar nej till att köpa den mark på Lotsberget som man hade tänkt bygga bostadshus på.

Haatainen vill tidigarelägga språkundervisning

Tuula Haatainen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
- Finland måste även i fortsättningen garantera Ålands demilitarisering och det är mycket bra att Finland har fredsöarna Åland. Det menar socialdemokraternas presidentkandidat Tuula Haatainen.

Odins turlista ändras i dag

Tekniska problem drabbade m/s Odin i förmiddags och det påverkar turlistan.

Välbesökta invånarmöten i Sund och Finström

Invånarmötena om kommunsammanslagning av Finström, Geta och Sund var relativt välbesökta då de hölls i Sund och Finström i går.

Poliserna träffade LR

I dag har landskapsregeringen och poliserna träffats för att diskutera pensionsfrågan.