Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 juni, 2018 - 06:39
  • Museifartyget Pommern. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Pommern får upprustning

Under torsdagen tecknades ett kontrakt mellan Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum och Byggnadsfirma Hans Mattson. Detta för att anpassa Pommern till den nya besöksupplevelsen ”Pommern – 100 dagar under segel”.

Bland annat ska det byggas nya trappor och ett nytt besöksdäck i lastrummet. Enligt Byggnadsfirma Hasse Mattsons vd Kjell Mattsson är projektet något utöver det vanliga.

- Det är ett jobb som kräver god yrkeskunskap av de hantverkare och arbetsledare som skall göra jobbet på plats, säger han i ett pressmeddelande.

Projektet är helt privatfinansierat, genom stöd från det privata näringslivet, men också genom fonder, föreningar och enskilda individer. Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum finansierar en tredjedel av kostnaden. Detta med hjälp av donationer och bidrag som skänkts till stiftelsen genom åren.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »