Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 juni, 2011 - 08:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Polisyrket lockar få ålänningar

-Det är tidvis svårt att rekrytera poliser till Åland och det kan leda till att man måste omprioritera arbetet. Det säger polismästare Camilla Hägglund som tycker att polisen har problem med att locka tillräckligt många sökande trots att man också försöker med lokala värvningskampanjer innan det är dags att söka till polisutbildningen. Att så få ålänningar söker till polisskolan kan, enligt Camilla Hägglund, bland annat bero på studieorten och ansökningstiden. -Dels beror det på att Tammerfors är en okänd ort för ålänningar och dessutom söker man till polisutbildningen i februari och inte på våren som till andra utbildningar, säger Hägglund. Enligt henne behövs bland annat bättre information om polisyrket och utbildningen för att locka fler ålänningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »