• Kommissarie Rasmus Friman berättar att personer misstänks ha tjänat mycket pengar på att sälja amfetamin. Foto: Robert Jansson.
Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 06:08

Polisen beslagtog rekordmycket amfetamin

Flera grova brott som på ett eller annat sätt hänger ihop och som gäller narkotikaaffärer. Det har polisen utrett och nu är man klar och lämnar förundersökningarna till landskapsåklagarämbetet för åtalsprövning.

Kommissarie Rasmus Friman som är projektledare för polisens narkotikaprojekt 2017 berättar i ett pressmeddelande att flera personer varit frihetsberövade under förundersökningen och att en person fortsättningsvis är häktad misstänkt för flera grova narkotikabrott.
Bland händelserna som utretts nämner polisen till exempel ett grovt narkotikabrott i Mariehamn i juni. Där beslagtog polisen en avsevärd mängd amfetamin, den största mängd som någonsin beslagtagits på Åland. Rasmus Friman skriver att narkotikaförsäljningen misstänks ha varit mycket omfattande, organiserad, strukturerad och att de inblandade personerna har gjort en avsevärd ekonomisk vinning på att förmedla bland annat amfetaminet.
Bland de övriga händelserna som utretts nämns bland annat grovt hemfridsbrott, grov misshandel, skjutvapenbrott och grova narkotikabrott.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Eva Ringbom-Fonsell följde dagens rättegång
Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.