Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 06:08
  • Kommissarie Rasmus Friman berättar att personer misstänks ha tjänat mycket pengar på att sälja amfetamin. Foto: Robert Jansson.

Polisen beslagtog rekordmycket amfetamin

Flera grova brott som på ett eller annat sätt hänger ihop och som gäller narkotikaaffärer. Det har polisen utrett och nu är man klar och lämnar förundersökningarna till landskapsåklagarämbetet för åtalsprövning.

Kommissarie Rasmus Friman som är projektledare för polisens narkotikaprojekt 2017 berättar i ett pressmeddelande att flera personer varit frihetsberövade under förundersökningen och att en person fortsättningsvis är häktad misstänkt för flera grova narkotikabrott.
Bland händelserna som utretts nämner polisen till exempel ett grovt narkotikabrott i Mariehamn i juni. Där beslagtog polisen en avsevärd mängd amfetamin, den största mängd som någonsin beslagtagits på Åland. Rasmus Friman skriver att narkotikaförsäljningen misstänks ha varit mycket omfattande, organiserad, strukturerad och att de inblandade personerna har gjort en avsevärd ekonomisk vinning på att förmedla bland annat amfetaminet.
Bland de övriga händelserna som utretts nämns bland annat grovt hemfridsbrott, grov misshandel, skjutvapenbrott och grova narkotikabrott.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »