Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 maj, 2018 - 10:55Uppdaterad: måndag, 7 maj, 2018 - 15:09
  • Ålandskomposten. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Polisanmälan mot Ålandskomposten diskuteras

Polisanmäl Ålandskomposten för byggnadsåtgärder som under våren utförts vid kompostanläggningen i Gunnarsby. Det föreslog byggnadsinspektören i Sund då byggnadstekniska nämnden hade sitt senaste möte.

Byggnadsinspektörens förslag fick inget understöd, utan istället gick nämnden in för ledamoten Ulla-Britt Dahls förslag, att bordlägga ärendet för att bättre kunna sätta sig in i det.
Byggnadsinspektören har gjort två inspektioner vid Ålandskompostens anläggning under våren. Vid den första inspektionen hade en betongmur och en betongplatta gjutits, och de var inte tillståndspliktiga enligt inspektören. Men vid den andra inspektionen hade fler murar gjutits, och byggnadsinspektören anser att konstruktionen bör anses vara bygglovspliktig med tanke på dess volym, storlek och miljöpåverkan. Ålandskomposten har via sitt juridiska ombud framfört att konstruktionerna som uppförts inte är bygglovspliktiga.
   Byggnadsinspektören reserverade sig mot nämndens beslut att bordlägga ärendet och konstaterar att byggnadsarbetena som gjorts är så pass omfattande att en polisanmälan borde ha gjorts snarast.                                                                                                                                                                                                                                                                                     Bengt Karlsson vill inte kommentera ärendet desto mer innan byggnadsnämnden har fattat ett beslut. Han säger ändå att det handlar om skyddsmurar och en ramp som varken bör betraktas som en fast cistern eller som en plansilo och därför inte heller borde omfattas av bygglovsplikt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »