Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 januari, 2018 - 13:42Uppdaterad: tisdag, 16 januari, 2018 - 16:07
  • Efter sex år som ordförande för stadsstyrelsen lämnar Petri Carlsson nu det uppdraget. Foto:Jan Nordlund

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

- Det är många olika orsaker som ligger bakom, men jag känner inte samma glädje när jag går till Stadshuset som jag gjort tidigare, säger Carlsson.

Han har funderat på detta över ett halvt år och diskuterat med den moderata stadsfullmäktigegruppen under den senaste tiden om sitt beslut. Enligt Carlsson har gruppen velat att han skulle fortsätta, men så blir det alltså inte.

- Det hårdnande debattklimatet påverkar också och det är ingen hemlighet att jag har fått klä skott många gånger, säger Carlsson.
Han lämnar stadsstyrelsen helt och hållet och tar nu plats i fullmäktige istället.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »