Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 juni, 2019 - 10:30
  • Göran Perssons dubbla roller inom bankvärlden får kritik. Arkivfoto

Persson får kritik för styrelsepost i ÅAB

Göran Persson tänker sitta kvar i styrelsen för Ålandsbankens största ägare Wiklöf Holding, trots att han är vald som Swedbanks ny ordförande.

Det här väcker kritik hos småspararorganisationen Aktiespararnas vd Joacim Olsson, som i Dagens industri kallar den tidigare statsministerns beslut som jättekonstigt.
- Göran Persson kan i sin roll som styrelseledamot i detta bolag utöva i alla fall indirekt ägarstyrning av en konkurrerande bank, säger Olsson till Dagens industri.
Olsson menar att det är lika principellt felaktigt att som Swedbanks ordförande sitta i styrelsen för exempelvis Investor som är största ägare i SEB.

Göran Persson ser däremot inget problem med det här och säger till Dagens industri att han inte ser någon risk för intressekonflikter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »