Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 juni, 2010 - 14:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Perämaa vill helst inte<br>dra in tvärgående linjen

Finansminister Mats Perämaa ser helst andra lösningar än att dra in den tvärgående linjen i skärgårdstrafiken vintertid. Det är ett av alternativen som kan hända när skärgårdstrafiken måste spara 300.000 euro.-Jag ser gärna att vi får ett beslut som mer jämnt drabbar de olika linjerna och kommunerna, i så fall färre turer på samtliga linjer, säger Mats Perämaa.Han menar att tvärgående linjen är den mest kostnadseffektiva linjen, med bara två vakter och en fyramansbesättning.Enligt Perämaa vore det illa för den växande fiskenäringen på Föglö att inte kunna transportera fisken österut med tvärgående linjen.Perämaa är även kommunfullmäktigeordförande i Kumlinge.-Många andra åländska politiker är kommunalt engagerade, men man bör vara medveten om att man sitter på flera poster, säger Mats Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »